30 листопада 2016, 16:31, Технології

Полтавські аграрії поділились досвідом органічного виробництва

Такими деталями поділились учасники семінару «Розвиток органічного ринку в Полтавській області», що відбувся учора в Полтаві. Про подію повідомляє ЕнергоЛайф.інфо.

Зокрема, Гліб Лук’яненко, директор приватного підприємства «Агроекологія», розповів, що в його господарстві велику увагу приділяють використанню сидератів, доля яких в сівозміні доведена до 20%, використовують також мінімальний обробіток ґрунту та стежать за постійним укриттям землі рослинами, що запобігає ерозії.

Приділив увагу він і боротьбі з бур'янами:

«Чомусь всі, коли чують визначення «органічне землеробство», думають, що це суто ручна праця. Це омана, адже органічне землеробство — це інноваційна галузь. Кожного року відбувається створення купи техніки,яка допомагає нам боротися з бур’янами навіть краще, ніж це роблять за допомого гербіцидів. У нас на господарстві  розробляються власні знаряддя обробітку землі, які знищують максимальну кількістю бурянів».

Для зменшення зараження полів насінням бур'яну, в господарстві також відмовились від внесення гною, а використовують компостування органічних відходів.