20 вересня 2021, 09:30, Україна

У НААН презентували високопродуктивні гібриди кукурудзи з урожайністю до 20 т/га

Повідомляє прес-служба НААН.

«На дослідних ділянках висіяні 94 гібриди кукурудзи, з них близько 60 — розробки науковців з Дніпровського інституту. Багато гібридів дають вже по 14-16 т/га, а окремі з них, які вже подані на випробування до Держсортслужби — до 18-20 тонн сухого зерна з га», — розповів президент Академії Ярослав Гадзало.

За його словами, за останні 10 років установами НААН селекціоновано понад 500 сортів і гібридів зернових культур. Насіння експортується до багатьох країн ближнього зарубіжжя та Європи.

Читати по темі: Українські аграрії намолотили понад 45 млн тонн зерна, — звіт щодо збиральної кампанії 2021

«З урахуванням останніх тенденцій продуктивності, у найближчій перспективі Україна може отримати вже не 80 млн тонн зерна, а вже близько 90 чи навіть 100 млн тонн. І це — підсумки праці наших селекціонерів. Йдеться не тільки про фуражне зерно. Сьогодні ви могли побачити специфічні білі сорти кукурудзи, які використовуються в хлібопекарській промисловості. Є покращені, збагачені каротином та вітамінізовані гібриди, якими годують свійських птахів. Цими напрямками у нас досить потужно займаються 4 наукові установи», — наголосив президент НААН України.