16 червня 2017, 09:00, Україна

На Хмельниччині з’явилася небезпечна карантинна комаха

Як повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на інформацію Держпродспоживслужби Хмельниччини, в Ізяславському, Теофіпольському та Кам'янец-Подільському районах області наклали карантин щодо ураження американським білим метеликом.

Поширюється небезпечна комаха транспортними засобами при перевезенні сільськогосподарської продукції та промислових вантажів. Наразі в Кам'янець-Подільському районі потерпають 3 господарства, 216 присадибних ділянок, 4 населених пункти та лісополоса. На Теофіпольщині — лісополоса, присадибні ділянки. В Ізяславському районі — лісополоса. Загальна площа зараження по області сягнула 113,8 га.

Цьогоріч американський білий метелик мав найбільшу шкодочинність, особливо в Теофіпольському районі на присадибних ділянках. Йде тенденція до поширення данного шкідливого організму в сусідні райони.

Фахівці головного управління Держпродспоживслужби наголошують, що при виявлені вогнищ зараження необхідно здійснити фітосанітарні заходи застосовуючи біологічні, механічні та хімічні заходи боротьби.