15 вересня 2021, 15:30, Україна

На Житомирщині ввели карантинний режим по західному кукурудзяному жуку

У ході проведення фітосанітарного моніторингу державними фітосанітарними інспекторами ГУ Держпродспоживслужби виявлено та ідентифіковано нові вогнища карантинного організму — західного кукурудзяного жука, який обмежено поширений на території України (список А-ІІ). А саме: нові вогнища виявлено на території Житомирського та Бердичівського районів Житомирської області на загальній площі 421,84 га.

На сьогодні площа зараження західним кукурудзяним жуком на території Житомирської області вже становить 1194,1 га.

Читати по темі: Західний кукурудзяний жук шкодить посівам на Тернопільщині, — Держпродспоживслужба

«Відповідно ст. 29 Закону України «Про карантин рослин» вивезення об’єктів регулювання з карантинної зони, для переміщення територією України, здійснюється за наявності карантинного сертифіката», — нагадують у Держпродспоживслужбі.

Важливим фітосанітарним заходом є щорічне обстеження посівів кукурудзи маршрутно-візуальним методом з використанням феромонних пасток (1 пастка на 5 га). З метою локалізації та ліквідації західного кукурудзяного жука здійснюють низку заходів організаційного, фітосанітарного, агротехнічного, біологічного та хімічного характеру.

Ситуація перебуває на контролі спеціалістів управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

Нагадаємо, на Вінниччині також запроваджено карантинний режим по західному кукурудзяному жуку.