14 вересня 2021, 09:45, Україна

На Київщині посіви озимого ріпаку масово уражені шкідниками, — Держпродспоживслужба

Про це інформує ГУ Держпродспоживслужби в Київській області.

Станом на 14 вересня 2021 р., за оперативною інформацією фітосанітарних інспекторів, стало відомо про масове поширення шкідників на сходах озимого ріпаку в Київській області. Фахівці закликають господарства провести детальну діагностику посівів та вжити інсектицидних заходів.

«Необхідно обстежити посіви озимого ріпаку та за виявлення на 1 м² личинок ріпакового пильщика — 3 екз., гусениць біланів або листогризучих совок — 2 екз., хрестоцвітих блішок — 3-5 екз. провести захист рослин інсектицидами, рекомендованими «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні», — наголошують у Держпродспоживслужбі.

 

Читати по темі: Озвучено універсальне рішення для первинного захисту озимих зернових культур

Також фахівці нагадали, що згідно зі ст. 4, 5 Закону України «Про захист рослин» фітосанітарний нагляд за станом угідь, посівів, насаджень та  виконання заходів щодо захисту рослин здійснюють підприємства, установи, організації усіх форм власності та громадяни, діяльність яких пов’язана з користуванням землею, вирощуванням рослин сільськогосподарського та іншого призначення.

При роботі з пестицидами необхідно дотримуватись регламентів застосування препаратів, правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог.