14 вересня 2021, 08:05, Посівна

Аграрій з Полтавщини розповів, за яких умов проходить посівна озимих культур

Про це пише suspilne.media.

Так, сівбу озимої пшениці вже розпочали в одному з аграрних підприємств у Котелевській громаді. Озимими культурами тут планують засіяти понад 1 400 га землі, розповідає головний агроном сільськогосподарського виробничого кооперативу Олександр Вертелецький.

«На сьогодні ми вже засіяли 600 га озимої пшениці. Також посіяно озимий ячмінь на площі 80 га, озимий ріпак на площі 181 га. І ще плануємо сіяти озиме жито і озиме тритикале», — говорить пан Вертелецький.

Сіяти озимі культури у Котелевській громаді почали на початку вересня, розповідає агроном. На полях господарства працює три бригади. Це близько двадцяти людей і десяток машин.

«На сьогодні строки рекомендовані. У нас нещодавно пройшли дощі, волога в ґрунті є, площі готові, ми сіємо. Сподіваюсь, що до 20-25 вересня ми повністю завершимо сівбу основних наших площ», — наголошує пан Олександр.

Читати по темі: Ураженість насіння озимих культур хворобами вища, ніж торік, — фітосанітарна експертиза

Заступник директора обласного департаменту агропромислового розвитку Олег Палій зазначив, що обсяг посівних площ, виділених під озимі культури в області, як і минулого року — 263 тис. га

«Озимої пшениці 246 тис. га, озимого ячменю — 10,5 тис. га, і озимого жита — 6,5 тис. га. На сьогодні вже засіяно 15% запланованих площ — це 38 тис. га. Крім того, завершено сівбу озимого ріпаку», — говорить пан Палій.

За його словами, завершити посівну кампанію в області цього року планують до початку жовтня.