13 вересня 2021, 09:30, Україна

Аналітик розповів, що буде з цінами на зерно та чи варто притримати врожай

Про це йдеться у матеріалі «Віталій Красюк: Ціни на пшеницю повернуться до росту наприкінці року» на Kurkul.com.

Так, на думку пана Віталія зараз ринок рухається у напрямку компромісу між покупцями та продавцями, що може призвести до відносної стабілізації та зниження волатильності.

«Непогані показники врожайності в Україні та в інших європейських країнах трохи потиснуть на ціни, але відкладений попит має повернути їх до стадії росту наприкінці року. На початку маркетингового року рівень цін на пшеницю знаходиться на досить високому рівні», — говорить аналітик.

Щодо актуального питання, чи варто цього сезону аграріям притримати зерно, чи потрібно одразу його продавати, фахівець зазначив, що варто здійснювати часткову реалізацію врожаю на піках росту цін.

Читати по темі: Стало відомо, який гібрид кукурудзи краще вирощувати на зрошенні

«Для диверсифікації цінових ризиків пораджу проводити реалізацію частинами на піках росту ціни, що дозволить отримати оптимальну середньозважену ціну та уникнути ризику продажу на низькому рівні», — наголосив експерт.

Також пан Красюк розповів, що форвардні контракти почали укладати ще минулого року, зокрема на кукурудзу. Пшеницю почали контрактувати на початку весни.

«Намагаємося традиційно дотримуватися стратегії продажу «третини» щодо власного фармінгу. Торгові стратегії формуємо залежно від кон'юнктури ринку», — підкреслив керівник торгових операцій компанії LNZ Group.