9 вересня 2021, 17:00, Техніка

Аграріям запропонували інженерне рішення для висіву насіння у вологий ґрунт

Про це йдеться у відео «Яка вона HORSCH Maestro 8 DV» на YouTube каналі «СуперАгроном».

«Компанія «Астра» представляє комплексні рішення для аграріїв. Сьогодні ми пропонуємо комплект для сучасного аграрія, який складається з колісного трактора Valtra, навігації Trimble, і просапної сівалки HORSCH Maestro», — розповідає В’ячеслав Шипоша, керівник відділу ґрунтообробної та посівної техніки АБА «Астра».

Він зазначає, що маючи цей набір техніки, можна без проблем заїжджати в поле і сіяти, не переживаючи за те, що сівалка не буде працювати з трактором, що колісний не побачить агрегат, чи навігація не спрацює. Це готове рішення, яке дозволить аграрію без головної болі виконати поставлені задачі.

«Якщо ми говоримо про сучасні сівалки, то відсутність двійників та пропусків, це вже не просто важливий критерій, це те, без чого має працювати сівалка. З Maestro дійсно ми можемо досягнути результатів, де двійники і пропуски, будуть рівні нулю, і це дійсно вже перевірено на демонстраціях, наші клієнти в цьому переконалися», — наголосив пан В’ячеслав.

Читати по темі: АБА-Астра відкрила сервісний центр та виставковий майданчик у Вінниці

При сівбі в вологий ґрунт аграрії дуже часто стикаються з тим, що сівалки попросту не можуть виконати задачу, тому що залипають всі висіваючі органи, робляться протяжки насіння, зерна навіть викидаються на поверхню ґрунту. Це звичайно небажаний фактор, який ніяким чином не збільшить врожайність. Фахівці HORSCH змогли вирішити це питання за допомогою:

  • однодискової системи сошників, що дозволяє працювати на важкому вологому ґрунті;
  • спеціальних опорних колес з відкритими дисками;
  • можливості демонтувати уловлююче колесо, щоб нівелювати викидання насіння із борозенки і погіршення якості сівби;
  • унікальних прикатуючих котків (прикатка), — можливість зробити якісне закриття борозенки.

 

«Зараз різко змінюється клімат, одного року посуха, іншого — надмірна вологість, як от цьогоріч. Тому по строкам потрібно сіяти тиждень, максимум 10 днів. На сьогоднішній день сівалки, які у нас є, нас не задовольняють, бо вони сіють тільки вдень, а при таких коротких строках, потрібно сіяти цілу добу, щоб закрити всю посівну компанію. Наші агрегати висівають за світловий день 20-25 га, а сівалкою HORSCH ми плануємо посіяти близько 100 га за добу», — говорить Григорій Задорожній, директор ПСП «Роксана».

За його словами, господарство планує придбати сівалку Maestro, так як вона підходить господарству відразу з декількох причин:

  • вона може сіяти по вертикальному обробітку ґрунту;
  • має великий бункер для засипки насіння і добрив;
  • може сіяти ніч-день;
  • має високу якість сівби.

«Перспективу цієї сівалки ми бачимо в тому, що вона посіє за день 100-120 га і зекономить нам багато коштів на насінні, на мінеральних добривах, тощо», — резюмував пан Григорій.