5 вересня 2021, 10:00, Україна

Західний кукурудзяний жук шкодить посівам на Тернопільщині, — Держпродспоживслужба

Про це інформує ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Аналіз посівних площ на виявлення небезпечного регульованого шкідника — західного кукурудзяного жука (Diabrotica virgifera virgifera Le Conte) фітосанітарні інспектори Управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільської області проводять за допомогою жовтих феромонних пасток. Так, за результатами чергової експертизи у с. Плоске Кременецького району було виявлено вогнище діабротики. Площа зараження становить 100 га.

Читати по темі: На Вінниччині запроваджено карантинний режим по західному кукурудзяному жуку

«Розпорядженням голови районної державної адміністрації від 01.09.2021 року № 177/02-7/1 запроваджено карантинний режим та затверджено заходи з локалізації та ліквідації регульованого шкідливого організму — західного кукурудзяного жука, які є обов’язковими для виконання землекористувачами та землевласниками», — йдеться у повідомленні.

Основними локалізаційно-ліквідаційними заходами є — обробка інсектицидами (згідно з Переліком пестицидів і агрохімікатів дозволених до використання в Україні), дотримання у виявленому вогнищі передбачених агротехнологій вирощування, сівозмін, висівання сортів стійких до пошкодження західним кукурудзяним жуком.

Нагадаємо, на Херсонщині спалах американського білого метелика, — область заполонила гусінь.