14 червня 2017, 16:30, ЗЗР

Bayer пропонує новий захист коріння кукурудзи від нематод із біологічною складовою

Завдяки цьому інноваційному рішенню Пончо Вотіво забезпечує не тільки захист від основних ґрунтових шкідників, але й здоровий розвиток кореневої системи. Він також  надає достатній запас енергії рослині для повної реалізації її генетичного потенціалу. Про це повідомляє прес-служба ТОВ «Bayer».

Як показує практика, нематоди є надзвичайно  шкодочинними для кукурудзи та можуть призвести до зниження врожайності зерна — від 10 до 30%. І хоча виявити і знищити нематод непросто, компанія «Байєр» знайшла і запропонувала рішення для аграріїв у боротьбі проти цих крихітних, але небезпечних істот.

Пончо Вотіво містить 2 складові. Клотіанідин, який відноситься до хімічного класу неонікотіноїдів, є активним відносно як ґрунтових шкідників, так і листкових шкідників. Він може діяти в ґрунті, але також активно поглинається корінням та системно працює у інших тканинах рослини.

Другою складовою Пончо Вотіво є унікальний штамм природних бактерій – Bacillus firmus. Мільйони спор бактерій наноситься на поверхню кожної насінини. Бактерії створюють захисний шар у вигляді живого бар’єру, що росте разом із корінням. Таким чином, нематоди  втрачають можливість контактувати з корінням, а пригнічення росту рослини не відбувається. Захисний ефект дії засобу триває до 60 днів. Корені рослини при цьому захищені від 2 поколінь нематод.

Досліди продемонстрували, що використання Пончо Вотіво призводить до збільшення об’єму кореневої системи. Це дозволяє рослині поглинати та проводити більше води, мінеральних та поживних речовин. Рослина має більш потужний захист від несприятливих факторів зовнішнього середовища – низької температури, посухи тощо. Як наслідок, укріплена рослина має підвищений врожайний потенціал.

«За результатами дослідів середні показники врожайності кукурудзи можуть підвищуватися до 5 центнер з гектара. Пончо® Вотіво також забезпечує захист проти кукурудзяного жука і дротяників. Не менш важливою дією засобу є покращений контроль личинок, бліх та інших шкідників на початку сезону. Крім того, досліди не виявили проявів фітотоксичності або негативного впливу на схожість при тривалому зберіганні обробленого насіння,» — зазначає Сергій Путренков, менеджер з маркетингу компанії «Bayer».

У лютому 2017 року засіб Пончо Вотіво офіційно зареєстрований в Україні як протруйник для захисту насіння кукурудзи.