25 серпня 2021, 11:00, Світ

Аграріям Молдови виплатять гранти на адаптацію до кліматичних змін

Про це інформує moldpres.md.

Зазначається, що прийом заявок розпочався 9 серпня і буде тривати до наступного року, поки фінансові ресурси не будуть повністю вичерпані.

«Фінансова підтримка призначена для реалізації ініціатив з адаптації до зміни клімату в сільськогосподарській діяльності. Бенефіціарами грантів є сільськогосподарські або переробні підприємства, за винятком діючих в муніципалітетах Кишинів і Бєльці.

Щоб мати право на участь, аграрії повинні відповідати таким умовам:

  • займатися господарською діяльністю не менше одного року;
  • мати ділянки землі не більше 25 га;
  • не мати боргів перед бюджетом;
  • мати фінансову змогу для забезпечення власного вкладу, який становить 70% інвестиційних витрат для фізичних осіб і 50% для кооперативів.

Чити по темі: Озвучено перелік сільгосптехніки, 25% вартості якої компенсує держава

Претенденти заповнять заявку на грант, яку можна завантажити з веб-сайту Об'єднаної групи реалізації проєкту (UCIP) IFAD.

Співпраця між Республікою Молдова та Міжнародним фондом сільськогосподарського розвитку (IFAD) почалась в 1999 році. Станом на сьогодні Фонд підтримав в країні шість проєктів і програм, бенефіціарами яких є понад 130 тис. осіб. У Молдові допомога IFAD спрямована на поліпшення доходів і умов життя людей у сільській місцевості. Заходи призначені для невеликих агроформувань, фермерів, сільської молоді з різних частин країни.