18 серпня 2021, 17:00, Україна

В Україні аграрії масово знищують культурні пам’ятки

Про це повідомили в Київській обласній прокуратурі, пише Kurkul.com.

На Київщині прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно аграрія, який навесні 2021 р. зорав самовільно зайняту земельну ділянку та засіяв її.

«На вказаній землі було розташовано курган, який датовано III тис. до н.е. – I тис. н.е. Через незаконні дії землероба, безповоротно втрачено культурну спадщину місцевого значення, яка відповідно до положень чинного законодавства, перебуває під охороною держави», — йдеться в повідомленні.

Читати по темі: На Луганщині аграрій зорав 22 га землі заповідника Стрільцівський степ

Також стало відомо, що на Дніпропетровщині судитимуть трьох громадян за незаконне розорювання і засів трьох стародавніх археологічних пам’яток. Як повідомляє «Голос України», з метою збільшення посівної території й обсягів урожаю аграрії провели культивацію земельних ділянок на території Синельниківського й Васильківського районів, на яких розташовані об’єкти культурної спадщини — кургани. Чим і порушили вимоги чинного законодавства.

На Херсонщині ж під час перевірки інспекторами Держгеокадастру, виявлено порушення вимог земельного законодавства України з ознаками злочину, а саме зруйновано 2 об'єкти археологічної спадщини (кургани), шляхом вирощування сільськогосподарських культур площею — 10 тис. га.