17 серпня 2021, 17:00, Світ

Виробництво ріпаку в Канаді може знизитись з 20 до 12 млн тонн: результати посухи

Про це повідомляє Glacier FarmMedia Feed.

Через посуху в Канадських преріях оцінки виробництва каноли (ріпаку) різко знизилися з первісно очікуваних 20 млн тонн до 15-17 млн тонн. Хоча деякі учасники торгівлі припускають, що врожай цього року може впасти до 12 млн тонн.

Трейдер Білл Креддок, який також займається сільським господарством на захід від Вінніпега, Манітоба, зазначив, що ріпак — не єдина культура в регіоні, що зіштовхнулася з таким важким становищем, пшениця і овес, ймовірно, виявляться в аналогічній ситуації.

Пан Креддок вважає, що посуха в цьому році не є аномальною ознакою сезону 2021. Слід очікувати посушливої погоди і надалі.

«У матеріалах, які я читаю, зазначається, що найпосушливішим буде 2025 рік. Це буде найгірший агросезон за сторіччя», — пояснив трейдер.

Читати по темі: Посіви сільгоспкультур у Канаді під загрозою знищення: надмірна спека та посуха

З огляду на те, що ріпак — складна культура для вирощування в посуху, пан Креддок прогнозує, що аграрії значно скоротять площі під вирощування цієї культури. Він також додає, що в цьому році він сам скоротив посівні площі під ріпаком і перейшов на сою: «Вартість виробництва буде на $80-100 за тонну менше».

За його словами, низька ймовірність великих врожаїв ріпаку в майбутньому не обіцяє нічого хорошого новим переробним підприємствам, що будуються в прерії.

«Я знаю, що вони будують їх з прицілом на майбутнє, питання в тому, чи виправдаються надії», — прокоментував пан Креддок.