17 серпня 2021, 12:40, Насіння

У Заатбау розповіли про насіннєвий портфель компанії: запрошення на демополігон

Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

19 серпня на демо полігоні SAATBAU PROBSTDORFER на базі господарства «Перлина Поділля» кожен бажаючий може ознайомитись з новинками портфоліо, зокрема від ультраранніх до середньостиглих новинок.

За 71 рік діяльності «Заатбау» провела титанічну роботу над поліпшенням якостей рослин. Наразі насіннєва скарбниця компанії вміщає 350 сортів близько 30 культур. Однією із стратегічних культур компанії є соя.

«Ультраранні сорти Амбелла (80-83 дні) та Адесса (85 днів), чудово підходять для пожнивних посівів, що є досить затребуваним нині трендом. І, що важливо, урожайність цих ультраранніх сортів на дуже високому рівні (для прикладу, цьогоріч вони закладають по 80 стручків на рослині). Середньостиглі сорти — Атакама, Ангеліка І Акардія — теж відзначаються чудовою продуктивністю, високим вмістом білку та олії в зерні», — йдеться в повідомленні.

Читати по темі: Найпопулярніші гібриди соняшника на SuperAgronom.com за 2020 р.

Що стосується кукурудзи, то продажі насіння в Україні щороку зростають на 10-15%. З огляду на зміни клімату, селекціонери SAATBAU PROBSTDORFER особливу увагу надають  створенню гібридів з раннім дозріванням. Це дозволяє мінімізувати вплив посушливих періодів навесні і влітку, і не втратити врожайність культури.

На демо полі, зокрема, представлені новинки минулого та позаминулого років з поліпшеною стійкістю до посухи та стресів, які SAATBAU PROBSTDORFER маркує під брендом KLIMAFIT: Амелло (ФАО 240), Касандро (ФАО 250), Альбірео (ФАО 260) та Філмено (ФАО 280). Наголошується, що ці та інші гібриди селекції SAATBAU PROBSTDORFER не підведуть агровиробників навіть за складних погодно-кліматичних умов.

«Звісно, заслуговує уваги агровиробників і селекція соняшнику SAATBAU PROBSTDORFER. Минулого року було зареєстровано продуктивні сучасні гібриди для технології Експрес. До речі, високоврожайний сульфо-гібрид Хелесан має шанси стати новітнім лідером соняшникових ланів. Також на демо полігоні представлені вже відомі на ринку гібриди для технології Clearfield Plus — Каррера КЛП, Меліта ЦЛП», — наголошують у компанії.

Тож SAATBAU запрошує усіх бажаючих ознайомитися з новинками PROBSTDORFER на Битві Титанів на Хмельниччині (господарство «Перлина Поділля», Білогірський р-н, Хмельницька область.)