13 серпня 2021, 11:10, Насіння

Податкова служба блокує діяльність аграріїв, не реєструючи накладні в системі

Про це інформує biz.today.ua.

«Українські аграрії у серпні не можуть зареєструвати податкові накладні на покупця, щоб продати свій врожай, бо податкова служба вчасно не оформлює накладні. У разі відсутності зареєстрованої податкової накладної у аграрія не виникне податковий кредит, і у випадку експорту він не отримає відшкодування», — йдеться у матеріалі.

Багато сільгоспвиробників перебуває у паніці, адже під час підготовки до посіву озимини, на плечі також лягає необхідність розрахуватись за кредити, куплену техніку, оренду землі та ін., при цьому, скористатись у повному обсязі обіговими коштами не має можливості.

Читати по темі: Зеленський підписав закон 1649-IX про органічну продукцію: держпідтримка аграріїв

Поки податкова не зареєструє накладну у системі, покупець не сплатить ПДВ і аграрій не отримає свої гроші за продукцію, якими він має розраховуватися за оренду землі, техніки, тощо. За підрахунками, з тонни зерна продавець не отримує понад 800 грн до реєстрації накладної.

«Блокування податкових накладних відбувається навіть у сумлінних платників податків. З невідомих причин аграрії виявили в електронному кабінеті платника податків зникнення своєї позитивної податкової історії, та інформації про підстави, за якими вона формується як за поточний рік, так і за минулий рік», — наголошують фахівці.