12 серпня 2021, 11:00, Україна

Аграрії отримають компенсації за втрачені посіви у розмірі 4,7 тис. грн за кожен гектар

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у середу, 11 серпня 2021 р., пише ua.interfax.com.ua.

«Ще одне питання в аграрній сфері — підтримка агровиробників. Сьогодні затверджуємо порядок коштів, які буде виплачено тим аграріям, які, наприклад, через посуху втратили свої посіви. За 1 га повністю втрачених посівів виплачуватимемо 4,7 тис. грн. Водночас відшкодування можна буде отримати не більше ніж на 50 га з одного господарства», — заявив пан Шмигаль.

Читати по темі: Уряд виділить 50 млн грн для фінансової підтримки виробників круп’яних культур

Крім того, прем'єр-міністр закликав міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка провести обговорення з громадськістю про стан проєктів зрошення в південних регіонах України, а також уточнити дані про реалізовані пілотні проекти у сфері зрошення.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський підписав закон 1649-IX про органічну продукцію. Закон легалізує міжнародне органічне маркування для українських виробників органічної продукції, гарантує держпідтримку виробникам, протидіє розповсюдженню псевдоорганіки на полицях торговельних мереж та скасовує штрафи для виробників за порушення Закону України 2496-VIII «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» у низці випадків.