11 серпня 2021, 12:30, Насіння

DSV та Ерідон продемонстрували українським аграріям новинки гібридів ріпаку та зернових

Про це йдеться у матеріалі «Гібриди селекції DSV: синергія з Ерідон і парад новинок» на Latifundist.com.

Щоб аграрії мали уявлення про новинки поточного сезону та найефективніші гібриди, DSV та «Ерідон» провели серію демо-заходів, на яких перевірялось насіння нової селекції. Також під час Днів поля фахівці ділились технологіями вирощування різних культур.

Варто відзначити, що за останні 5 років DSV вивела на український ринок 10 нових гібридів озимого ріпаку, причому 6 з них — за два останні роки. Новинки минулого рокуДомінатор, Принц і Темптейшн. Новинки сезону 2021 рокуСимплекс КЛ, і Дайнемік.

Читати по темі: Аграріям півдня презентували єдиний сорт ячменю, стійкий до вірусу жовтої мозаїки

Що ж стосується лінійки сортів і гібридів селекції DSV в цілому, які на українському ринку реалізує «Ерідон», в портфоліо DSV-2021 без урахування кормових і газонних трав включено понад 40 позицій. Крім 18 гібридів озимого ріпаку в цьому переліку 9 сортів озимої пшениці, 3 сорти озимого ячменю, решта — гібриди та сорти кукурудзи, сої, ярого ячменю і пшениці, а також олійного льону.

«Український агроринок не стоїть на місці. Ми також розвиваємо нові напрями співпраці з компанією DSV. У 2021 р вийшов на ринок гібрид кукурудзи Пятов. А в сегменті озимих культур, крім нових гібридів ріпаку Симплекс КЛ і Дайнемік, представили новий сорт озимого ячменю Парадіс. В цілому я впевнений, що всі наші новинки 2021 р добре покажуть себе в умовах України і будуть затребувані українським аграріями, як це сталося з новинками 2020 року — гібридами озимого ріпаку Принц, Темптейшн і Домінатор», — розповів Олексій Железніков, заступник керівника відділу насіння компанії «Ерідон».