9 серпня 2021, 11:00, Україна

Вирощування лохини стає дедалі популярнішим на Волині: аграрії розширюють плантації

Про це йдеться в матеріалі на agrovolyn.gov.ua.

Так, «ТОВ «Волинська ягідка» планує розширити площі під лохиною з 232 га до 282 га. Зазначається, що на підприємстві збиранням займається близько 300 людей.

Також збільшити виробництво лохини планує ФГ «ТД Агро», де до посадки готується 34,5 га.

Керівники ТОВ «Волинська ягідка» Василь Голядинець та ФГ «ТД Агро» Роман Строцюк розповіли, що на сьогодні підприємства успішно розвиваються, проводяться роботи відповідно до технологічних вимог, зупинятися на досягнутому не збираються.

Читати по темі: Українець виростив величезну ягоду лохини, що потрапила до Національного реєстру рекордів

Власник іншої компанії ПП «Флора» Владислав Поляков наголосив, що вирощує чисті, не забруднені агрохімією ягоди, які користуються попитом серед споживачів України і цілого світу.

«Лохина є одним з кращих у світі антиоксидантів, які містять максимальну кількість вітамінів та мінералів. Щоб ягода була товарного вигляду на всіх полях підприємства проведено крапельне зрошування. Підприємство вирощує лохину на площі 230 га, де на зборі ягід працює 700 людей», — підкреслює пан Владислав.

За словами начальника управління агропромислового розвитку області Юрія Горбенка, на сьогодні лохину вирощують майже в усіх регіонах України, де дозволяють природні умови і загальна площа з кожним роком збільшується.

«Шацький край — найбільш сприятливий для вирощування лохини. Окрім чудових смакових якостей, культура має лікарські властивості та високу рентабельність, адже лохина — найдорожча ягода серед тих, що вирощують в країні. Відтак, перспективи для вирощування та розширення насаджень — досить хороші», — заявив аграрій.