6 серпня 2021, 12:30, Урожай

Якість зерна на Львівщині невпинно падає: зібрано близько 60% врожаю ранніх культур

Про це пише suspilne.media.

Через холодну весну та надмірні дощі жнива у селі Болотня, що на Львівщині, розпочались на 2 тижні пізніше, ніж зазвичай.

«Цьогоріч дуже дощова погода. Особливо погіршується від такої погоди якість пшениці. Якщо доспіле зерно в колосі постійно перебуває у вологому стані — йдуть процеси бродіння і ця зернина стає легшою і трішки трухлявою. Втім, попри складні умови, врожай хороший. Нам вдається в середньому збирати по 7,9 т/га пшениці та понад 4,0 т/га ріпаку», — розповідає керівник та засновник ПП «Агрофірма «Дзвони» Зиновій Максимишин.

Читати по темі: Українські аграрії зібрали понад 24 млн тонн зерна агросезону-2021: аналітика

Загалом на Львівщині зібрали приблизно 60% врожаю ранніх культур, говорить керівниця обласного департаменту агропромислового розвитку Тетяна Гетьман.

«Зараз аграрії збирають озиму пшеницю, озимий ріпак і ярий ячмінь почали. Темпи збирання трішки сповільнює погода. Це погано, тому що в кожної культури є певні періоди, коли треба її зібрати для того, щоб не страждала якість. Критичної ситуації поки що по регіону немає. Ми сподіваємося навіть на більший врожай, ніж минулоріч», — розповідає пані Гетьман.

Загалом в області обробляють більше як 700 тис. га землі. Закінчити жнива на Львівщині планують в жовтні або на початку листопада.