12 червня 2017, 14:02, Світ

WWF прогнозує глобальне похолодання в наступні 2 роки

 2017 і 2018 роки, швидше за все, будуть холоднішими за попередні два роки, але всеж теплішими, ніж період 2013-14 рр., заявив керівник програми «Клімат і енергетика» Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) в Росії Олексій Кокорін в коментарі «РИА Новости».

«Середня світова температура приповерхневого шару повітря після 2013 і 2014 років досить різко стрибнула вгору, оскільки на відносно повільне антропогенне потепління наклався потік тепла з океану в атмосферу через явище «Ель-Ніньо». Воно почалося влітку в Південній півкулі в 2015 році і закінчилося в 2016 році», — пояснив представник WWF.

При цьому кліматолог не став пов'язувати холодну весну цього року з впливом «Ель-Ніньо».

«Поки ми не настільки знаємо ефект впливу цього явища на Північну півкулю. Дуже непогано воно вивчено в Південній півкулі — там виходить чергування посуха — повінь — посуха — повінь. В Північній все набагато більш опосередковано», — зауважує Кокорін.

Нагадаємо, що українськи синоптики також дають невтішні для агрономів прогнози на літо 2017 року — воно відзначиться різкими температурними коливаннями, грозами й шквалами.