4 серпня 2021, 08:00, Світ

В Італії повторно випав величезний град: розмір збитків колосальний

Про це інформують італійські ЗМІ, зокрема inmeteo.net та meteoweb.eu, пише SuperAgronom.com.

Зазначається, що середній розмір градин сягає 10 см у діаметрі. Негода завдала непоправної шкоди як рослинності, так і автомобілям, вікнам, будинкам, пам’яткам архітектури. Понад 20 людей звернулись до лікарів через завдані льодовими глибами шкоди.

Вражаючі фото руйнувань в районі Порденоне продовжують надходити, зокрема з сільської місцевості Прата-ді-Порденоне, Аццано-Дечимо, Тьєццо, Пасіано, Сан-Віто-аль-Тальяменто, Фьюме-Венето, Вальвазоне, Бруньєра та ін.

 

Серйозних пошкоджень зазнали також баштанні культури. З полів надходять вражаючі фотографії: градини були настільки великими, що вони попробивали кавуни, повністю їх розколовши.

 Читати по темі: Стихійні лиха знищують посіви сільгоспкультур: ціни можуть бути рекордними

Сільське господарство Італії зазнало неймовірних збитків, розмір яких, поки що, озвучувати не беруться, бо негода триває. Кількість екстремальних погодних явищ на 74% вища, ніж роком раніше (заморозки, посуха, торнадо, повені, величезний град, швальний вітер).

 

«Наслідки зміни клімату все більш помітні. Зараз в Італії спостерігаються тенденції до тропізації, кількість екстремальних погодних явищ подвоїлась, інтенсивність дощів збільшилась, місцями відзначається посуха. Щоб подолати збитки, спричинені негодою, яка руйнує італійську сільську місцевість, нам потрібні все більш просунуті, ефективні та менш бюрократичні структурні втручання та інструменти управління ризиками», — зазначають фахівці.

Нагадаємо, тиждень тому на півночі Італії також випав величезний град, що супроводжувався шквальним вітром та зливами. Він завдав колосальних збитків містам та селам.

Також в цей часаграрії Франції та Великобританії пришвидшили темп жнив через посуху.

Читати по темі: Урожай пшениці в США може бути найнижчим за останні 30 років, — аналітики