26 липня 2021, 15:30, Урожай

Прогноз урожаю-2021: група компаній Прометей очікує рекордний валовий збір

До кінця третьої декади липня планується на 100% завершити першу хвилю збирання та обмолотити озимі зернові культури. Незважаючи на метеорологічні умови і температурні показники кінця червня — початку липня, компанія «Прометей» планує витримати прогнозні терміни збиральних кампаній в цілому.

Фахівці виробничої компанії сходяться на думці, що метеорологічні умови, що супроводжували посівну кампанію в цьому році, були непростими. Перші підсумки врожайності по раннім зерновим досить обнадійливі.

Фахівці агрогосподарств ГК «Прометей» констатують, що планується отримати рекордну врожайність по озимому ячменю. Дані по озимій пшениці також досить оптимістичні, навіть якщо не вдасться встановити рекорд у розрізі двох культур, то сумарні валові показники збору ранніх зернових будуть значно перевищувати планові.

Читати по темі: Аграрії України зібрали понад 14 млн тонн зерна ранніх культур: названо середню врожайність

«Цей рік запам'ятається надовго — його сміливо можна назвати рекордним. І це радує. Однак, не всі наші очікування виправдалися. Проте, можна сказати, що погода зараз досить комфортна для збирання, і на черзі друга хвиля збиральної», — повідомив агроном ГК «Прометей» Ілля Троїцький.

Нагадаємо, на початку квітня «Прометей» закрив операцію з придбання «Агро Капітал Центр» у агрохолдингу Agromino. В рамках угоди придбано агропідприємство в Миколаївській області (Баштанський район), площею майже 10 тис га. Таким чином зембанк виробничої компанії «Прометей» збільшився в два рази і досяг позначки близько 20 тис га. В даний час за даними рейтингу ТОП-100 латифундистів України сайту Latifundist.com, ГК «Прометей» займає 74 місце в Україні за площею земельного банку.