10 червня 2017, 09:49, Добрива

В Україні зареєстровано нове біодобриво канадського виробництва

Про завершення реєстрації в Україні нового біодобрива  Soil Activator® виробництва канадської компанії Earth Alive Clean Technologies повідомляє «Інтерфакс».

«Процес реєстрації був складним, але Україна є стратегічною відправною точкою для Earth Alive в Східній Європі. Україна має величезний потенціал для зростання сільського господарства і активно прагне до сталого розвитку своєї продуктивності», — говорить директор компанії Earth Alive з бізнес питань Мігель Монрой (Miguel Monroy).

За словами головного агронома Earth Alive Саймона Нойфельда (Simon Neufeld), зареєстрований в Україні продукт Soil Activator дозволить збільшити врожайність польових і садових культур, в тому числі кукурудзи, і одночасно зберегти якість ґрунту і водних ресурсів.

Початкова комерціалізація і дистрибуція біодобрива в Україні вже ведеться. Earth Alive проводить комерційний тест на кукурудзі великої української агропромислової компанії.

Soil Activator складається з суміші ґрунтових мікроорганізмів природного походження (штами Bacillus і Pseudomonas) з фірмовим синергическим активатором. Він не містить генетично модифікованих організмів або хімічно синтезованих матеріалів.

Бактерії біодобрива допомагають рослинам засвоїти поживні речовини ґрунту, перетворюючи їх в доступну для рослин форму, а також сприяють підвищенню імунітету та здоров'я рослин. Також вони покращують структуру ґрунту та допомагають утримувати вологу.

За результатами випробувань в дослідах з внесенням Soil Activator вдалось отримати урожай кукурудзи на 36% більший, ніж в досліді без внесення будь-яких добрив. При застосуванні разом із мінеральними добривами Soil Activator  дозволяє зменшити їх кількість на 25-66%.