21 липня 2021, 12:30, Україна

На Рівненщині стався викид нітрозних газів: аварія на Рівнеазот

Про це пише bbc.com.

Користувачі соцмереж спершу повідомляли про нібито вибух на «Рівнеазоті», але в прес-службі підприємства це заперечили.

«20 липня на підприємстві відбулась позаштатна ситуація — розгерметизація трубопроводу в цеху виробництва азотної кислоти. В результаті надзвичайної ситуації відбувся разовий викид нітрозних газів в незначній кількості на території заводу», — заявили представники компанії в коментарі «Укрінформу».

У прес-службі запевнили, що наслідки надзвичайної ситуації вдалося оперативно ліквідувати — жертв та постраждалих немає.

Читати по темі: Штормове попередження: до України наближається потужний циклон

Наразі показники якості повітря перебувають у межах допустимих норм і загрози довкіллю та населенню немає, наголошують в «Рівнеазоті».

Очільник Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль на своїй сторінці у Facebook також запевнив, що ситуація ліквідована силами працівників підприємства.

У ДСНС розповіли, що витік газів було припинено близько 17:30.

«Хімічно небезпечних речовин у повітрі не виявлено, загрози людям та навколишньому середовищу немає», — доповнюють рятувальники.

Зазнається, що підприємство «Рівнеазот» розташоване в селищі Городок, приблизно за 10 км від Рівного. Завод є одним із найбільших в Україні підприємств з виготовлення мінеральних добрив та адипінової кислоти.