9 червня 2017, 16:35, Посівна

В Запорізькій області соя та льон почали витісняти соняшник

Про зміни в структурі посівів серед агровиробників Мелітопольського району на Запоріжжі розповів начальник Управління агропромислового розвитку Мелітопольської райдержадміністрації Володимир Данченко, пишуть «Місцеві Вісті».

За його словами, у поточному році зернова група становить 42,2 тис. га, що відповідає 55 % усіх сільськогосподарських угідь району. Це на 5 % вище рівня минулих років.

«Технічні культури, а це соняшник, соя, посіяні на площі 25,3 тис. га, з них під соняшник відведено 19,3 тис. га. У порівнянні з минулими роками простежується тенденція зменшення площ посіву соняшника на 7-8%. на користь таких альтернативних олійних культур як соя, льон і коріандр. Багато альтернативних культур дають набагато більший прибуток, ніж соняшник, але ту ж сою в нашому краї можна вирощувати тільки на поливних землях, а їх у нас не так і багато — всього 12 тис. га (раніше було 23 тис. га). А олійний льон деякі господарства ввели в сівозміну, оскільки він хороший попередник для озимих», — розповів начальник управління АПР.

А ось площа під кормовими кульутрами в поточному році в районі становить всього 1 392 га.