20 липня 2021, 12:30, Україна

На Дніпропетровщині поліція перешкоджає проведенню жнив, зупиняючи зерновози

Про це написав заступник голови Всеукраїнського Конгресу фермерів Анатолій Гайворонський у Facebook, передає Kurkul.com.

За його словами, в Дніпропетровській області поліція зупиняє зерновози, які возять зерно від комбайна, за порушення теплового режиму.

«Фермери звертаються до влади: ви, що спеціально перешкоджаєте збору врожаю? Комбайни ночами не косять! По всьому світу влада надає всі умови, щоб фермери зібрали врожай, який вони виростили. Тільки не в Україні», — написав пан Гайворонський.

Читати по тем: Українські аграрії зібрали понад 5,5 млн тонн урожаю ранніх культур: аналітика

Він додав, що спочатку ліцензування пального, потім блокування податкових накладних, переїзд по селі з сівалкою як не габарит, перевезення селітри від вагона до господарства заборонили, потім потрібно на кожнім полі поставити ваги, тепер змушують косити комбайном ночами, бо в день висока температура.

За словами пана Анатолія, влада створила всі умови, щоб поліція на цьому заробляла гроші. Аграрій наголосив, що керівництво країни забагато вимагає від агропідприємців, що треба орієнтуватись на Європу, і що терпіння закінчується.