19 липня 2021, 13:30, Україна

Аграрії отримали доступ до швидкого лабораторного дослідження ґрунтів

Про це в матеріалі «Ніяких чудес, тільки хімія. Погляд зсередини на лабораторію Агротест» на Latifundist.com розповіла засновниця лабораторії, к.х.н. Катерина Губіна.

З її слів, лабораторія «Агротест» була створена в 2004 році у відповідь на запит аграріїв. За основу методології роботи «Агротест» її творці взяли принципи департаменту сільського господарства США (USDA), націлені на формування раціональної системи харчування для зернових.

Згідно з повідомленням, компанія першою привезла в Україну методологію дослідження зразків за параметрами, впровадила її та адаптувала під українські ґрунти. Методика включає і розрахунок доз по внесенню добрив під задані культури, і заплановану врожайність, також забезпечує систему контролю точності і достовірності досліджень.

Катерина Губіна акцентувала, що саме бекграунд в хімії дозволив співробітникам належним чином забезпечити впровадження і відтворення міжнародних методик в «Агротест».

«За час роботи компанія наростила свій виробничий потенціал, розширила спектр проведених досліджень і кількість клієнтів. Важливою перевагою лабораторії є те, що вона знаходиться в Україні і, на відміну від закордонних конкурентів, може провести дослідження і надати результати за три дні, а не за 2 тижні», — прокоментувала вона.

Повідомляється, що за день компактна лабораторія, яка займає не більше 100 м², проводить 2-2,5 тис. досліджень. Попри те, що в день через лабораторію проходить така кількість зразків, працює в ній 5-7 осіб. Залучення працівників необхідне лише на етапі підготовки проб, а далі все роблять розумні машини.

Детальніше ознайомитися з послугами лабораторії «Агротест» можна за посиланням.