15 липня 2021, 08:00, Урожай

В Україні розпочалось збирання ріпаку: врожайність культури

Про це пише gorod.cn.ua.

«Ще зарано робити висновки, але вже зараз можна сказати, що якість зерна чудова. Вона помітно краще ніж минулого року», — розповідає директор агропромислового департаменту ГК «АГРОТРЕЙД» Олександр Овсяник.

За його словами, вчасне внесення добрив, правильно підібрані системи захисту і сучасні технології вирощування, що використовують спеціалісти компанії, вкотре ефективно себе зарекомендували. Позитивно вплинула і достатня кількість опадів, що пройшли Україною взимку та навесні. Хоча спека, яка почалася наприкінці червня, трохи «підпалила» посіви, планову врожайність ріпаку в 2,8 т/га компанія має перевиконати.

Читати по темі: Аграрії Херсонщини зібрали перший мільйон тонн урожаю агросезону-2021

Також ГК «АГРОТРЕЙД» почала жнива в Харківській області з органічної пшениці та озимого ячменю. Урожай на цих ділянках теж тішить показниками: при плані 3,5 т/га органічної пшениці, врожай становить близько 4,3 т/га, а врожайність озимого ячменю — близько 5 т/га, при плановій — 4,5 т/га.

Загалом холдинг обробляє 70,5 тис. га землі в Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Найбільше цього року компанія посіяла пшениці. Під неї відведено 18,8 тис. га, трохи менше під кукурудзу — 17,6 тис. га. Соняшником засіяли 11,2 тис. га, соєю — 4,6 тис. га, ріпаком — 4,5 тис. га.

Новою культурою для компанії цього року стало сорго, ним засіяно 430 га в Харківській області. Ще на 2,5 тис. га агрономи вирощують органічні культури, серед яких — кукурудза, соняшник, пшениця, гірчиця, горох та гречка.