8 червня 2017, 14:49, Світ

На найбільшому сміттєзвалищі в країнах Балтії зібрали перший урожай огірків

Агрономи підприємства для вирощування вибрали довгоплідний сорт огірка. Також в теплицях вирощують томати й квіти для озеленення балконів. Про це повідомляє сайт riga.lv.

«Вирощування огірків — новий сільськогосподарський напрям у розвитку підприємства Getliņi, який доповнить успішне вирощування помідорів різних сортів. Огірки вирощують у недавно відкритій в порядку третьої черги теплиці, яка створена із застосуванням високотехнологічних принципів», — сказано в повідомленні. 

У ній використано світлодіодне освітлення і це перша в світі теплиця, де для росту огірків використовується full-led-освітлення.

Теплиця площею 0,3 га, підходить для інтенсивного вирощування огірків навіть в зимовий час, завдяки спеціальному освітленню і обладнання рекуперації. Вибір сорту огірків відбувається в тісній співпраці з експериментальними теплицями, які розвиває компанія PHILIPS. Вибираються ті сорти, які можна вирощувати і взимку.

До слова, полігон твердих побутових відходів Getliņi поблизу Риги — найбільший в країнах Балтії. Він займає площу у 87 га, що майже втричі більше сумнозвісного грибовицького сміттєзвалища на Львівщині (33 га).