6 липня 2021, 11:00, Урожай

Жнива на Одещині та Миколаївщині затримуються: погодні умови

Про це в програмі «Сьогодні. Головне» під час телемосту говорили експерти у студіях UA:Миколаїв та UA:Одеса, передає Суспільне.

Надія Іванова, голова постійної комісії Миколаївської обласної ради з питань аграрної політики, землекористування, розвитку села та продовольчої безпеки, директорка аграрного господарства сказала, що певні складнощі внаслідок тривалих дощів вже спостерігаються — техніка рухається полями повільніше, ніж зазвичай.

«Сподівання всі — якщо не буде катаклізмів погодних — на цей рік дуже великі в аграріїв Миколаївщини. Ті, хто добре попрацював і захистив рослини від хвороб, вони зараз мають великі очікування. Так, спостерігається подекуди полеглість, будуть проблеми. Але, якщо зерно є — зрозуміло, що це буде повільніше, що треба більше техніки», — сказала Надія Іванова.

Читати по темі: Українські аграрії зібрали понад 270 тис. тонн зерна нового врожаю: статистика

Говорячи про наслідки рясних дощів, доцент кафедри економічної теорії та суспільних наук Миколаївського національного аграрного університету Андрій Зінченко розповів, що особисто бачив 2004 року у Баштанському районі, як комбайни після дощу загрузали у полі та не могли рухатися.

«Тоді велика частина врожаю так і залишилася в полі. Маю дуже велику надію, що ми зможемо цього оминути в цьому році. Тому що такий досвід у Миколаївській області, на жаль, вже є. І фактично це може звести нанівець усі ті зусилля, які передували цій кампанії, і той позитивний бік дощів, які були у травні», — розповів Олександр Зінченко.