8 червня 2017, 13:48, Урожай

На Одещині урожай зернових зменшиться на 1,2 млн тонн

На думку експертів, в нинішньому році через погодні умови урожай зернових в Одеській області буде нижчим від торішнього і складе, орієнтовно, 3 млн. 200 тис. т, про це повідомляє  ІА «Контекст-Причорномор'я» з посиланням на слова провідного інспектора відділу розвитку агропромислового виробництва Департаменту екології та природних ресурсів Одеської ОДА Івана Панчишина.

За даними експерта, аграрії Одеської області розпочнуть збирання зернових 20 червня.

«В минулому році жнива почалися 11 червня, а в цьому — трохи пізніше, в зв'язку з холодною весною», — зазначив Іван Панчишин.

Згідно з прогнозами експертів, урожай всіх зернових складе 3 млн. 200 тис. т, що поступається торішньому урожаю.

«У 2016 році в Одеській області було зібрано 4 млн. 400 тис. т зернових, що стало абсолютним рекордом за всю 85-річну історію існування області», — говорить провідний інспектор.

Проте, за його словами, більш точні прогнози можна буде робити лише в кінці місяця, адже посівна щойно скінчилась і ще не всі культури навіть зійшли.

«Ми поки не можемо більш точно визначити всі обсяги, оскільки, наприклад, кукурудза поки ще не цвіла, а просо тільки сходить. Та й статистика нам дасть точнішу інформацію не раніше 20-25 червня. Цього року загальний обсяг посівних площ склав 1 млн. 850 тис. га. з них зернових — 1 млн. 180 тис. га. Решта площ засіяні соєю, овочами, кормовими і іншими культурами», — додав Іван Панчишин.