5 липня 2021, 09:00, Насіння

Biligrain запрошує аграріїв зустріти День поля на базі власного насіннєвого заводу

Про це повідомляє прес-служба Biligrain.

Свято пройде під лозунгом «Зміни насіння — рахуй прибутки». Пройти швидку реєстрацію можна за посиланням.

Офіційне відкриття заходу заплановано на 10:00 ранку, тому очікування гостей, реєстрація та вітальна кава запланована з 9:00 по 10:00. Першим на сцені виступить директор Насіннєвої компанії Biligrain Олег Білявець та комерційний директор Володимир Мозгов.

 

Основну частину програми розпочне Василь Косюк, головний агроном Biligrain, який розповість про особливості вирощування насіння з використанням елементів точного землеробства. Підхопить інформаційну частину Олександр Рибалка, завідувач науково-виробничого відділу дослідження та впровадження, доктор біологічних наук, член-кореспондент Національної академії наук України, член-кореспондент Національної академії аграрних наук України, дійсний асоційований член Академії аграрних наук Франції, дійсний член Нью-Йоркської академії наук, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки.

«Йтиметься про абсолютно новий для України напрям розробок. А саме — створення злаків, що мають радикально підвищену біологічну цінність зерна», — зазначив Олександр Рибалка.

За словами науковця, відвідувачам Дня поля будуть презентовані результати роботи над створенням спеціальних сортів пшениці і ячменю, які мають склад крохмалю радикально змінений у бік підвищення специфічної фракції. Його називають резистентним крохмалем і він фактично відіграє роль дієтичної клітковини. Причому ячмінь створений на голозерній основі. Тобто його зерно не має целюлозної плівки, тому відпадає потреба у відшліфовуванні. Вихід біологічно цінної крупи з такого ячменю сягає понад 90%.

«Також у нас дуже потужна програма, єдина в Україні, зі створення кольорових сортів пшениці і ячменю. Зокрема, з чорним, синім фіолетовим зерном. Це так званий рівень біофортифікації зерна — посилення його біологічної активності флаваноїдами — пігментами, які не просто забезпечують колір, а мають потужний антиоксидантний вплив», — каже Олександр Рибалка.

І додає, що поступ у цих наукових розробках забезпечується, зокрема, тісною співпрацею з компанією Biligrain, у якій добре розуміють їхню мету і цінність.

Об 11:00 до мікрофону буде запрошено президента ГС «Співтовариство виробників і споживачів бобових України» Антоніну Скляренко. Після її виступу, з 11:10 до 11:30 відбудуться виступи партнерів.

Читати по темі: Насіннєвий завод Biligrain на Хмельниччині запрацював на повну потужність

По закінченню інформаційної частини гості будуть розподілені на 4 групи згідно реєстраційних номерів.

З 11:30 до 13:00 відбудеться екскурсія по насіннєвому заводу Biligrain для 1 і 2 груп. В цей час 3 та 4 групи будуть оглядати демо-ділянки посівів основних польових культур.

З 13:00 до 14:30 екскурсію по заводу проводитимуть для 3 та 4 груп, а 1 і 2 групи будуть знайомитись з демо-ділянками.

О 15:00 на всіх гостей очікує святковий фуршет.

Відбудеться захід 9 липня 2021 р. за адресою: вул. Лісова, 76 с. Кузьмин Хмельницької обл. За додатковою інформацією можна звертатись за номером телефону: +38(067)3824889. Запрошуються всі бажаючі.