8 червня 2017, 08:59, ЗЗР

«Генерики» програють оригінальним препаратам за складом і вмістом ад'ювантів — експерт

Про різницю між оригінальними препаратами та генеричними розповів у рамках проекту АгроЗнавці експерт Павло Материнський, менеджер з розвитку продуктів компанії BASF.

«Питання, яке досить часто звучить від виробників: «Чому ніби маємо два однакових продукти, з однаковим вмістом діючих речовин, а продукт працює абсолютно по-іншому?». Насправді на сьогодні потрібно розуміти, що будь-який препарат — це не лише діючі речовини. До складу продуктів входить ціла низка адьювантів — це сурфактанти, пенітратори, екстендери, піногасники, прилипачі, органічні розчинники тощо. Відповідно, залежно від правильних концентрацій, це дає можливість забезпечувати високу ефективність застосування», — говорить експерт.

Читати по темі: АгроЗнавці від BASF. Відповіді на тему: Фунгіциди для зернових як базовий елемент технології. Як отримати максимум?

За його словами, великі компанії-виробники оригінальних препаратів вкладають дуже великі кошти в розробку формуляцій, зокрема й речовин, що підтримують стійкість та ефективність діючих речовин у бакових сумшах з іншими препаратами.

Виробники, що випускають генеричні перпарати не можуть конкурувати з компаніями-оригінаторами за цим напрямком, тому їх продукція часто відзначається низькою стабільністю в розчинах, гірше зберігається, має нижчу ефективність.