29 червня 2021, 17:00, ЗЗР

Фахівці повідомили про початок льоту стеблового метелика у ряді областей

Про це інформує прес-служба FMC.

За даними компанії FMC, масовий літ кукурудзяного стеблового метелика та бавовникової совки вже розпочався в Сумській, Київській та в Черкаській областях. Цьому сприяло різке накопичення сум ефективних температур. Найближчим часом очікується літ і в інших регіонах.

Щоб знищити шкідників фахівці компанії рекомендують застосовувати Кораген®, який є гнучким у часі застосування, має швидку дію, тривалий період захисту та високу ефективність при підвищених температурах, є безпечним для корисних комах.

Читати по темі: Фахівці розповіли, як боротись з комірними шкідниками

«Кораген® можна застосовувати протягом вегетації культури в період масового льоту імаго шкідників. Оптимальний час обробки — від початку відкладання яєць — до початку відродження личинок», — зазначає Володимир Салієнко, спеціаліст з розвитку препаратів компанії FMC.

Норми застосування інсектициду Кораген® для захисту від стеблового метелика становлять 125 мл/га, від бавовникової совки — 150 мл/га. Період захисної дії становить не менше 3 тижнів.

«Постійний моніторинг появи шкідника в комплексі із вчасним застосуванням Кораген® в рази окупиться збереженим урожаєм», — наголосив пан Володимир.