23 червня 2021, 15:30, Технології

Аграріям розповіли, чого цьогоріч чекати від агроплатформи LNZ Hub

Про це йдеться у матеріалі «Сергій Вовк: Практична цінність LNZ Hub для аграріїв, деталі та виклики».

Цього року, як обіцяє Сергій Вовк, менеджер агроплатформи LNZ Hub, аграрії побачать багато цікавого для себе, адже окрім вже знайомих багаторічних досліджень у сезоні-2021 заклали і нові випробувальні ділянки.

«Цьогоріч ми закладаємо велику кількість дослідів з різних варіантів обробітку ґрунту, щоб зрозуміти, який обробіток в наших ґрунтово-кліматичних умовах дозволяє накопичити та зберегти найбільше вологи. Адже на сьогодні саме волога є головним лімітуючим фактором у вирощуванні сільськогосподарських культур», — розповідає фахівець.

Читати по темі: На платформі LNZ Hub перевірять різні технології вирощування кукурудзи

За його словами, останніми роками набуває актуальності проблема збереження вологи у ґрунті і у рамках агроплатформи аграрії мають змогу подивитися, порівняти, як в нинішніх умовах для відповідних культур спрацьовують три різні способи: оранка, дискування і глибоке розпушування. Під цей експеримент відведено окремі площі, причому як під кукурудзою, так і під соняшником.

«Абсолютно новим на LNZ Hub є дослідження різних густот висіву для соняшнику та кукурудзи. Такі демо-ділянки з’явилися тому, що через катастрофічно посушливий минулий сезон чимало аграріїв вирішили різко зменшити норми висіву. Але ж поточний сезон відрізняється від минулого наявністю вологи. Тому тут слід добре подумати, чи потрібно кардинально змінювати норми, як їх підлаштувати під умови конкретного року. Саме це ми хочемо продемонструвати на технологічній платформі», — падкреслив пан Сергій.

Читати по темі: Агрономи LNZ Hub перевірять різні агротехнології вирощування соняшнику в реальних умовах