21 червня 2021, 13:00, Технології

G.R. Agro переводить співпрацю з клієнтами в digital-формат

Про це пише Elevatorist.com.

«Ми впровадили ЕRP-систему, в рамках якої впроваджується CRM/SRM системи (управління відносинами з клієнтами і постачальниками, — ред.), які працюють як на закупівлю, так і на продаж. При цьому ми розширили функціонал системи таким чином, щоб мати повний електронний контакт з нашими клієнтами. В першу чергу з постачальниками, далі будемо вже впроваджувати з покупцями», — говорить Артем Ремпен.

CRM-система, яку впроваджує на своїх елеваторах компанія G. R. Agro, допомагає аграріям відстежити всю інформацію про їх зерно — починаючи з пересування машини по елеватору, і закінчуючи кількістю зерна, яке зберігається на підприємстві.

Читати по темі: Аграрії поділились технологією сушіння сої, — досвід

«Коли автомобіль з зерном приїжджає на елеватор G. R. Agro, після проведення основних аналізів, лабораторія заносить дані в єдину електронну систему, до якої має доступ постачальник. Відповідно, він в режимі онлайн може відстежити, коли машина зайшла на елеватор, з якими якісними показниками було зерно, які брутто і тара автомобіля», — йдеться в матеріалі.

 

«Щоб повністю виключити вплив людського фактора, ми впровадили ще й систему безконтактного сканування. Автомобіль, починаючи від реєстрації на воротах елеватора, проходить сумарно 5 етапів, де він сканується», — пояснює Артем Ремпен.

Все це дає можливість аграрію контролювати весь процес проходження автомобіля з його зерном через елеватор. Крім того, власник вантажу отримує можливість контролювати своїх або найнятих працівників, зокрема водіїв, що виключає можливість махінацій з їх боку.

Читати по темі: Більшість українських елеваторів — це застарілий спадок радянських часів, — експерт

«Якщо десь на якомусь етапі постачальника щось почало турбувати, наприклад, аналізи не співпали з тими, які, він робив у себе в господарстві, або ж якісь проблеми з вагою, то аграрій інформує про це нашого менеджера, ми можемо на якомусь етапі зупинити машину, щоб власник зерна зміг з'ясувати всі обставини. У нас вже були такі випадки, коли постачальник побачив, що є проблеми з вагою вантажу. В результаті з'ясувалося, що в процесі доставки продукції на елеватор, частину зерна у нього відсипали», — розповідає Артем Ремпен.

Вся інформація про зерно аграрія залишається в електронній хмарі. Так, аграрії можуть повернутися до інформації, наприклад, через декілька місяців і, в разі спірних питань, подивитися дані по тому чи іншому автомобілю.