9 червня 2021, 09:30, Техніка

Компанія BEDNAR протестувала на демо-полі сівалку EFECTA CE12000

Про це повідомляє українська прес-служба BEDNAR.

Як зазначається, перший день сівби на базі агрохолдингу Agromino (Харківська область) проводився 4 травня на одному полі з кількома іншими виробниками (Amazone, Pöttinger та Farmet).

В рамках технічного завдання на попередньо підготовленому рельєфному полі передбачалася глибина висіву 4 см з міжряддям 12,5 см та 25 см, норма висіву насіння — 130 кг, норма внесення добрив (карбамід) — 150 кг.

У перший день сівалка EFECTA CE12000 агрегатувалася з трактором Case IH Magnum 340 (340 к.с.), надалі — з John Deere 8335R (335 к.с.). Продуктивність сівалки складала 15,5-19 га/год.

Зазначається, що загальна площа, яку засіяла цієї весни сівалка BEDNAR EFECTA, становила близько 700 га, а машина зіштовхнулась з випробуваннями погодою, польовими умовами, різноманітністю культур.

Читати по темі: BEDNAR пропонує аграріям універсальну борону для весняно-польових робіт

«Сівалка хороша — проста в управлінні, швидко калібрується, маневрена, якісно сіє. Досить швидко розібрався в її налаштуваннях, все інтуїтивно зрозуміло», — говорить Костянтин Бурахович, механізатор агрохолдингу Agromino.

 

Серед переваг BEDNAR EFECTA CE12000 широкозахватних сівалок у своєму класі, представлених на ринку України, представники компанії відзначають:

  • розміщення всієї висівної секції на паралелограмі, а також кожного сошника на окремому паралелограмі (позитивно впливає на точне дотримання глибини сівби);
  • наявність передньої опції Turbo-колтерів для попереднього підрізання решток та формування посівного ложа (можливо замінити на хвилясті Profi-колтери, вирівнюючу плану Crushbar або сошники для внесення добрив у міжряддя);
  • зручні транспортні габарити — 3 м транспортна ширина та 3,95 м — транспортна висота;
  • міжряддя 12,5 см (опційно 16,7 см);
  • наявність ефективної системи слідорозрихлювачів: дискові за колесами трактора, лапові телескопічні розрихлювачі за колесами сівалки, плюс додаткова можливість окремого налаштування глибини Turbo-колтерів, що знаходяться за колесами трактора;
  • інтуїтивно зрозуміле програмне забезпечення та простота налаштувань;
  • можливість автоматичного відключення 4 секцій сівалки (кожні 3 м) для зручності в роботі на клинах та економії насіння та добрив.