7 червня 2021, 18:00, Україна

Аграрій зі Львівщини поділився досвідом вирощування батату

Про це пише Kurkul.com з посиланням на wz.lviv.ua.

Аграрій обробляє близько 40 га землі, де сіє пшеницю. Також він вирощує батат. Саме на цій культурі зупинив свій вибір торік навесні.

Посадив саджанці фермер наприкінці травня, а у вересні-жовтні отримав перший урожай. Вирощував чотири сорти — Мурасакі (кремовий), LA (помаранчевий), Перпл (фіолетовий) та Гоча (білий).

«Батату потрібно 90 сонячних днів, щоб повністю розвинувся. У нас місцевість дозволяє. Він хоче поливу, але у нас середньої вологості вистачає, щоб він почувався комфортно», — розповів Іван Павліш.

Читати по темі: Кліматичні зміни стимулюють українців змінювати традиційно-вирощувані культури на екзотичні

Ще батат потребує калієвмісних ґрунтів. Щоб визначити ділянку, де можна садити, фермер зробив попередній аналіз ґрунту. З’ясувалося, що ця ділянка — калієвмісна і не потребує додаткових добрив. Фермер наголошує, що його батат — органічний, оскільки на ринку немає якихось засобів чи добрив для батату. Культура дає основну бульбину, яка може важити 1 кг, а навколо неї є менші бульби. З одного куща збирає 1,5-2 кг.

Торік фермер реалізовував коренеплід по 60 грн за 1 кг, цього року ціна дещо зросте.

Іван Павліш цьогоріч збільшив площу під батат. Частину посадкового матеріалу виростив у парнику, який спорудив за грантової підтримки.