5 червня 2017, 17:20, ЗЗР

Побороти трипса в теплицях допоможе синій колір

Сині липкі пастки дадуть більш точне уявлення про чисельність трипсів в теплиці та допоможуть швидше виявити його появу, наводить поради компанії Biobest Нortidaily.com.

«На початку нового періоду вирощування, виробники повинні повісити їх над своїми рослинами. Це місце, де трипси виявляють себе в першу чергу», — говорить фахівець компанії Biobest Паскаль Бріан.

Багатьох комахи-шкідників, таких як білокрилки, попелиці та мінуючі молі, приваблює жовтий колір. Трипси, одні з найбільш поширених шкідників огірків, не люблять жовтий — їм значно більше до вподоби синій. Крім того, корисних комах, таких як паразитичні оси, цей колір не приваблює.

Для дієвого моніторингу чисельності трипсів слід розмістити 40 клейких пасток на гектар теплиць та первіряти їх і рахувати спійманих комах раз на два тижні. 

Коли були виявлені трипси, дуже важливо відреагувати оперативно та вжити необхідні заходи контролю їх чисельності, говорять фахівці. Наприклад, можна провести заселення рослин хижими кліщами Amblyseius swirskii і/або Amblyseius cucumeris.

«Якщо в минулому трипси з'являлись регулярно, ми рекомендуємо застосовувати ці види кліщів в якості превентивного стратегії. Крім того, в цьому випадку, частий моніторинг також залишається доцільним», — каже Паскаль Бріан.