20 травня 2021, 14:00, Україна

Зерняткові сади Київщини у небезпеці: попередження від Держпродспоживслужби

У зерняткових садах області наприкінці фази цвітіння (коли опаде 75% пелюсток) проти гусениць листокруток, яблуневої молі, личинок яблуневого плодового пильщика, попелиць, зокрема яблуневої, кліщів, інших шкідників необхідно провести обприскування дерев інсектицидами, рекомендованими «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні». Препарати захищатимуть зав’язі плодів від пошкодження шкідливими комахами та максимально зберігатимуть врожай.

За теплої з опадами погоди, достатньої вологості повітря на яблунях та грушах розвиватимуться хвороби: борошниста роса і парша, збудники яких перезимували добре. Проти парші, борошнистої роси та інших хвороб застосовують дозволені фунгіциди.

Читати по темі: У Держпродспоживслужбі розповіли як захистити плодові дерева від шкідників

Через 10-12 днів після попередньої обробки для захисту зерняткових садів від вищезазначених шкідників та хвороб проводять обприскування рекомендованими інсектицидами і фунгіцидами, дотримуючись чергування препаратів.

При роботі з пестицидами необхідно дотримуватись регламентів застосування препаратів, правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог.