19 травня 2021, 09:30, Україна

Міністрів Петрашка та Криклія звільнено: рішення Верховної Ради

Про це повідомляє AgroPolit.com.

Підтримали таке рішення 280 народних депутатів.

Перед голосуванням заступниця голови профільного комітету Ради Роксолана Підласа заявила, що комітет не підтримав звільнення пана Петрашка, рекомендувавши Раді визначитись шляхом голосування.

Звітуючи перед парламентом, Ігор Петрашко основним досягненням міністерства за рік роботи назвав «стабілізацію економіки в умовах коронакризи».

«Вперше в історії ми пройшли кризу без кардинальних потрясінь — в стабільному курсовому середовищі і з одночасним підняттям як мінімальної, так і середньої зарплати», — зокрема, сказав він.

Читати по темі: Рада прийняла законопроєкт щодо продажу землі через електронні аукціони

«Підняття зарплати було абсолютно обґрунтованим, воно сприяло росту ВВП на 0,2% в річному еквіваленті і збільшення споживчого попиту», — зазначив Петрашко, відповідаючи на питання нардепів.

За його словами, закладені підвалини для зростання економіки і «отримана позитивна динаміка з березня у тому числі по росту експорту, торгівлі, промвиробництва уперше за дуже-дуже багато років».

Нагадаємо, що Верховна Рада України призначила Ігоря Петрашка на цю посаду 17 березня 2020 р., а Владислав Криклій був затверджений парламентом головою Мінінфраструктури України від 29 серпня 2019 р.