18 травня 2021, 15:30, Україна

На Вінниччині затримали злочинців, які на мільйони гривень ошукували агрофірми

Про це повідомляє прес-служба МВС.

За словами начальника управління карного розшуку ГУНП у Вінницькій області Андрія Дамзіна, в ході проведення оперативних та слідчих дій поліцейські встановили та затримали членів злочинного угруповання, які спеціалізувались на шахрайських схемах з привласнення коштів фермерів-підприємців. Зловмисників поліцейські затримали, коли вони повернулись у Вінницю після вчинення ними чергової оборудки на Хмельниччині. Під час документування їх злочинної діяльності слідством встановлено, що організатори злочинів на сайтах шукали аграріїв, які продавали зерно та одночасно домовлялись з фермерами, готовими його купити. Коли водії з боку покупця приїжджали за зерном, зловмисники видавали себе за представників продавця, забирали гроші та залишали територію підприємства. Таким чином покупець залишався без грошей і зерна.

У фігурантів злочинного угруповання проведені санкціоновані обшуки, під час яких вилучені мобільні телефони, Сім-картки, записи проведених оборудок, банківські картки, гроші, чотири пістолети, три одиниці холодної зброї та предмет, схожий на гранату. Вилучене направлено на експертизу.

Читати по темі: Ошукані на мільйони гривень аграрії закликають братів по полю остерігатись шахраїв та фальсифікату

За інформацією слідства, зловмисники завдали мільйонні збитки понад десятьом фермерам з різних регіонів.

Затриманим слідчі-детективи обласного главку поліції оголосили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. Слідчі клопотатимуть у суді про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Розслідування здійснюється під процесуальним супроводом прокуратури.