7 травня 2021, 11:00, Україна

Аграрій поділився досвідом вирощування тепличної суниці на Харківщині: урожай 2021

Про це повідомляє ТОВ «ФруТек» на власній сторінці Facebook.

Вирощування суниці садової здійснювалося в мішках з кокосовим субстратом на стелажах в опалювальній теплиці без додаткового освітлення. Насадження було закладено минулого року сертифікованими фріго саджанцями ремонтантного сорту Вівара® від розсадника Маццоні (Італія).

З початку лютого виробник розпочав цьогорічний сезон вирощування та підготовку рослин до плодоношення. Масовий збір ягоди тривав з 10-12 квітня по травень 2021 року.

Читати по темі: В Україні зареєстрували 6 нових італійських сортів полуниці

За словами виробника — ягода дуже добре тримала розмір протягом всього періоду плодоношення. Вага ягоди становила від 23 до 58 грам. Ціна реалізації стартувала з 380 грн/кг, а завершилася ціною 270 грн/кг.

В планах у виробника закладка нового насадження суниці садової в поточному сезоні та розширення асортименту ягідної продукції, яка вирощуватиметься за малооб’ємною технологією в найближчі роки.

«Це гарний приклад того, як за умови правильної технології та догляду можна отримати високоякісну позасезонну продукцію для можливості її реалізації за преміальною ціною. З кожним роком ми все більше переконуємося в тому, що майбутнє галузі за виробниками, які основний акцент робитимуть саме на якості продукції», — наголосили в компанії.