6 травня 2021, 17:00, Посівна

Аграрії Чернівецької області зменшили посівні площі під ранніми ярими: пізня весна

Про це розповів виконуючий обов’язки начальника управління агропромислового розвитку Чернівецької ОДА Богдан Бойчук, пише ІА АСС.

«На початку посівної кампанії ми збирали прогноз від господарств області щодо посіву ранніх зернових культур. Але через погодні умови сільськогосподарські підприємства переглянули свій прогноз та зменшили посівні площі під ранні зернові, натомість їх збільшать для сої, кукурудзи і соняшника. Наразі сівба ранніх зернових завершилась, загальна площа під ними становить 17,7 тис. га, — 84,7% від прогнозу», — розповів пан Бойчук.

За його словами, найбільше із ранніх зернових на Буковині посіяли ячменю — на площі 13,7 тис. га та пшениці — 2,9 тис. га.

Читати по темі: Деяким українським аграріям доведеться пересівати кукурудзу: проблеми зі сходами

В області розпочали сівбу пізніх ярих культур

Крім ранніх зернових у Чернівецькій області вже розпочали сівбу пізніх ярих культур. Наразі господарства області посіяли 4,6 тис. га кукурудзи (7,8% від прогнозу), близько 0,7 тис. га цукрових буряків (43,8%) та 6,6 тис. га соняшнику (30,8%).

«Скоро у нас розпочнеться сівба сої. Також населення області активно садить картоплю. Наразі висадили близько 14 тис. га, що становить 38,6% від прогнозу. Овочів господарства області посіяли на площі понад 6,3 га — 48,5%», — додав посадовець.

Також він повідомив, що озимі культури під урожай 2021 року засіяли на площі 48 тис. га, що становить 76,4% від прогнозу. Усі вони дуже добре перезимували та знаходяться у доброму і задовільному стані.

За словами керівника управління агропромислового розвитку Чернівецької ОДА, зараз озимі перебувають у фазі кущення і відновили вегетацію. Останні дощі у регіоні лише сприяють їхньому розвитку.

Також уже з’являються сходи ранніх зернових культур, які посіяні раніше.