28 квітня 2021, 17:00, Україна

Українцям розповіли, чи є загроза знецінення сільськогосподарської землі

Про це йдеться в матеріалі на Tyzhden.ua.

«З огляду на прогноз ФАО ООН, кількість населення до 2050 року, кількість населення в світі, зокрема в країнах Африки та Азії, невпинно зростатиме. Всім цим людям потрібні будуть ресурси», — розповідає пан Бахматюк.

За його словами, є дві найнебезпечніші зброї масового знищення: відсутність води та відсутність їжі. Можливо, і з’являться якісь інноваційні способи добування їжі, але вони радше продукуватимуть якісь трендові речі, аніж змінять загальну динаміку.

Читати по темі: Спеціалісти розповіли, як відкриття ринку землі вплине на стосунки між власником та орендарем

«Те, про що ви кажете, може статися, тільки якщо почнеться глобальна війна і населення планети скоротиться на третину. Якщо ж динаміка росту населення лишиться такою самою, як вона є зараз — це неможливо», — наголосив фахівець.

Він підкреслив, що варто врахувати також і те, що, наприклад, у країнах Азії змінюється філософія споживання їжі. Раніше людина їла одну чашку рису — а тепер у її раціоні з’являється яловичина, круасани тощо.

«Це тому, що піднімається рівень доходу населення, а отже, і рівень споживання. Тож глобальної загрози знецінення землі точно немає», — резюмував пан Олег.