28 квітня 2021, 15:30, Технології

Фахівець розповів, як оптимізувати систему ведення агробізнесу: фармменеджмент FMS

Про це розповів генеральний директор компанії AgroOnline Максим Єлісєєв, йдеться в матеріалі «Підвищення ефективності агропідприємства без магії: що таке система FMS і як вона працює» на Latifundist.com.

Сьогодні для успішного ведення агробізнесу мало виростити якісний урожай і вигідно його продати. Адже крім погодних негараздів останні сезони запам’яталися аграріям чималою кількістю «але», які негативно впливали на діяльність сільгоспвиробників.

«Сьогодні всі розуміють, що агробізнес — це перш за все бізнес. Як будь-який інший бізнес, він складається з певної послідовності дій: планування, прорахунок ефективності, щоденні процеси і їх коригування, аналітика, дослідження результатів і розуміння бажаного кінцевого результату», — розповідає пан Максим.

Читати по темі: Фахівці AgroOnline розповіли про цифрову модернізацію агропідприємств

За його словами, моніторинг всіх цих факторів можна виконувати двома способами.

Перший — це піти по шляху наших бабусь і дідусів, записуючи все на листочках, ведучи книгу парафій і витрат тощо.

І є другий, більш сучасний. Якраз він і має на увазі використання farm management system в агробізнесі. Це сучасний метод, який складається з багатьох блоків і дозволяє приділяти час саме тому, що дійсно важливо.

«Системи FMS дозволяють, по-перше, вибудувати систему менеджменту, а по-друге, безперервно моніторити зміни в цій системі. І при найменшому збої вона дозволяє швидко знайти ці моменти і допомогти прийняти правильне операційне рішення. З цього і народжується ефективність», — наголосив Максим Єлісєєв.

Читати по темі: Названо надійний інструмент для контролю за використанням пального на полях, — AgroOnline

Він підкреслив, що в агробізнесі прорахувати всі фактори досить складно, враховуючи ту ж погоду, але FMS дозволяє систематизувати такі проблемні складові та швидко знаходити конструктивні рішення.

Важливість довгострокового планування та правильної побудови фінансового та операційного обліку переоцінити складно. За нестабільних умов сьогодення актуальність такого підходу дуже зросла, зокрема стала надважливою і для невеликих господарств.

Детальніше про те, із чого складається фармменеджмент-система, її вартість та швидкість окупності, особливості інтеграції FMS в бізнес, читайте в матеріалі на Latifundist.com.

За безкоштовною консультацією щодо впровадження системи звертайтесь за тел. +38 067 508 45 51 (Іванна). Отримати безкоштовну персональну презентацію системи — за посиланням.