28 квітня 2021, 12:30, ЗЗР

В Україні починає діяти пілотний проєкт «Агро Варта» щодо утилізації тари від ЗЗР

Про це повідомляє Європейська Бізнес Асоціація, яка і стала автором даного проєкту.

Націлені зусилля на те, щоб впровадити культуру відповідального поводження з використаною тарою з під ЗЗР.

«Наразі для держави актуальним є збільшення обсягів збору та забезпечення належної переробки такої тари, вдосконалення логістичних маршрутів для оптимізації процесу збору, налагодження комунікації між усіма суб’єктами, а також підвищення ефективності поводження з такою тарою, що також є метою даного проєкту», — зазначають фахівці EBA.

Читати по темі: В Україні налагодять процес утилізації тари з-під ЗЗР

Даний Проєкт отримав дозвіл Антимонопольного комітету України на узгоджені дії (Рішення №562-р від 28 серпня 2020 року).

В рамках Проєкту були відібрані компанії, що мають ліцензію Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України на поводження з небезпечними відходами, які відповідають екологічним та технічним вимогам щодо процесів переробки та утилізації тари з-під ЗЗР. Найближчим часом планується запуск електронної платформи, за допомогою якої буде можливим подача заявок на збір та переробку тари з-під ЗЗР в онлайн форматі.

«Водночас, розуміючи, що сезон збору тари розпочато, пропонуємо бізнесу вже зараз звертатися до ліцензіатів даного Проєкту», — заявили в Європейській Бізнес Асоціації.