26 квітня 2021, 14:00, Україна

Україна в епіцентрі циклонів зі снігом та морозами: синоптики озвучили погоду на тиждень

Сьогодні, 26 квітня, в Центральній частині України, а також в Харківській, Сумській та Чернівецькій областях передбачаються значні опади. В деяких регіона, зранку пройшов сніг, вночі спостерігались заморозки, погодні умови вкрай нестабільні.

27 квітня рясні опади очікуються в південних областях. 30-го квітня та 1-го травня дощовий циклон накриє західні, центральні та північні області. Середня швидкість вітру матиме 2-5 м/с. Вітер переважатиме західного та південного напрямку.

Читати по темі: Україну накриють морози: синоптики попереджають про сильне похолодання

Початок тижня відзначиться прохолодою, далі трохи потеплішає. З 26 по 27 квітня нічні температури коливатимуться від  -2 до +4°С, лише на Півдні без заморозків +1…+5°С. Денна температура на Заході та Півночі досягне позначки +6…+10°С, на решті території денна температура повітря знаходитиметься в межах +7…+14°С.

З 28-го квітня розпочнеться потепління, температури поповзуть вгору. Нічні від’ємні температури зміняться на плюсові +4…+11°С. Денна температура в північних областях +10…+17°С, на решті території коливатиметься від +12 до +21°С. Мінімальні температури ґрунту знаходитимуться у межах +4…+14°С.