9 квітня 2021, 12:30, ЗЗР

Близько половини українських аграріїв мають недостатній запас засобів захисту рослин

За оперативною інформацією про хід робіт із захисту рослин, наданою ГУ Держпродспоживслужби в областях станом на 8 квітня 2021 року, забезпеченість сільгосппідприємств ЗЗР для проведення робіт із захисту посівів збільшилась до 28,4 тис. тонн препаратів, що становить 88% до потреби в І півріччі 2021 року, в тому числі — 18,3 тис. тонн гербіцидів або 89% до загальної потреби.

 

В сільгосппідприємствах продовжується передпосівне протруювання насіння ранніх ярих культур для подальшої сівби.

За даними територіальних органів всього в господарствах України фактично протруєно 47% від запланованих обсягів, або біля 223,1 тис. тонн насіння (забезпеченість препаратами для протруювання насіння ярих культур на І півріччя становить — 105%).

Читати по темі: Підготовка до сезону: особливості сівби, зміни у живленні та захисті рослин

Продовжується фітосанітарний моніторинг посівів озимих сільськогосподарських культур, багаторічних плодових насаджень, виноградників щодо розвитку та розповсюдження шкідників і хвороб та, в разі необхідності, сільгосппідприємствами проводяться відповідні захисні заходи.

Захист садів, передусім в південних областях, проведений від шкідників на площі 10,5 тис. га, оздоровлено від хвороб — 10,1 тис. га.

Насадження винограду захищено від шкідників на площі 0,4 тис. га, від хвороб — 2,3 тис. га.

Також за відповідних погодних умов для внесення засобів захисту рослин господарства розпочали захисні обробки від шкідників, хвороб і бур’янів озимих зернових  культур.