5 квітня 2021, 15:30, Україна

На Херсонщині розпочався зрошувальний сезон 2021: аграріям забезпечать близько 1 млрд м³ води

Про це пише ksza.ks.ua.

Процес заповнення головного та допоміжних каналів управління розпочинається у щитовій. Саме з цього кабінету відбувається управління усіма машинами.

«У нас встановлено два агрегати. Один качає воду по 20 кубічних метрів на секунду, другий – 40 кубічних метрів на секунду. Це найпотужніші насоси, які встановлені в Україні. Напевно, навіть у Європі немає таких», — розповів Михайло Тогобицький, начальник Головної насосній станції Каховського магістрального каналу.

Опубліковано детальний звіт по підготовці систем зрошення в Україні
Читати

За таким же принципом відбувся запуск води і на дільниці головної насосної станції Сірогозької зрошувальної системи. Завдяки їй відбувається полив земель Каховського та Горностаївського районів.

Для забезпечення замовлених обсягів води сільгоспвиробників на поля Херсонської і Запорізької областей планується передати до 1 млрд. кубічних метрів дніпровської води.

Зрошувальний сезон — є важливою складовою для вдалого вражаю аграріїв. А оскільки клімат в південному регіоні досить посушливий без поливу на полях фермерам не обійтися. Як запевняють представники Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра підготовка водогосподарсько-меліоративного комплексу до роботи в поливному сезоні поточного року завершилась. Тож аграрії отримають безперебійну можливість проводити зрошення. Чекаємо на вдалий урожай!